Hopp til hovedinnhold
Senteret sitt bannerbilde

Nyttig info

Tømningsregime og faste

I forkant av undersøkelser må du gjøre noen forberedelser. Før en Colonoskopi må du tømme tarmen din, med tarmtømmingsmiddel. Dette må du starte med dagen før du skal til oss, og vi sender deg et innkallingsbrev der vi forklarer hva du skal gjøre og hvilket middel vi anbefaler deg å kjøpe. Du skal også faste før denne undersøkelsen. Hvis du skal ta en Gastroskopi må du ikke spise de siste 8 timer før undersøkelsen. Di kan drikke klare væsker inntil 4 timer før undersøkelsen. Til en Sigmoidoskopi må du tømme endetarmen din med et klyster to timer før undersøkelsen.

Klikke her for å lese hva du skal gjøre og hvilket middel vi anbefaler deg å kjøpe.

 

Kjekt å vite 

Blodfortynnende medisiner: Dersom du tar medikamenter som virker blodfortynnende må du ta kontakt med oss i god tid før undersøkelsen.

Diabetes I og II: Dersom du har spørsmål om diabetes og blodsukkerregulering i forhold til undersøkelsene kan du ta kontakt med oss.

Henvisning: For å kunne få time hos oss må du ha en henvisning fra fastlegen din. Det er fastlegen som sender henvisningen til oss, og vi sender deg et innkallingsbrev i posten.

Egenandel: Du betaler egenandel tilsvarende offentlig sykehus som automatisk rapporteres til Helfo, i forhold til frikort. Du må i uansett betale for materiell fra110,- til 200,-.

Kjøregodtgjørelse: På www.Pasientreiser.no sine sider ligger det et skjema som heter: Reiseregning, som du kan skrive ut fra Internett. Du legger ved kvitteringen som du har fått fra oss som dokumentasjon og sender til Pasientreiser.

Transport: Dersom du trenger drosje for å komme deg til og fra undersøkelse hos oss, må du ta kontakt med fastlegen din.